Inclusieve kinderopvang:

voor kinderen met bijzondere zorg

Inclusieve kinderopvang is kijken naar de behoeften van elk kind en aanbod creëren op maat, ook waar meer zorg nodig is. 
 
Onze professionele kinderbegeleiders nemen de pedagogische zorg op zich. Als onze begeleiders de specifieke zorg voor jouw kind op zich nemen, heeft dit voordeel voor alle kinderen. Bijvoorbeeld extra materiaal, de inrichting van een rustige hoek, aandacht voor rust en rituelen …
Ons basisprincipe is: ‘Zo gewoon mogelijk en bijzonder waar nodig’.

“Ik vond het altijd zo fijn dat ik als mama zo open kon communiceren over mijn zorgen en behoeften met het hele team van de Hummeltjes. Louiske werd ook een aantal keren per week door de extra begeleider uit zijn groepje gehaald om even 1-op-1 met hem bezig te kunnen zijn. Die korte individuele momentjes vond ik zelf heel waardevol. Ook had ik een kinesitherapeut die dagelijks met Louiske kwam oefenen en heel goed in gesprek kon gaan met de hele groep rond eenvoudige maar ook hele belangrijke dingen zoals eetstoelen, eetmomenten, … 
De betrokkenheid van het personeel en de warmte die we van hen konden ervaren, zullen we nooit vergeten.”
– Leen - mama van Louiske.

Voor de therapeutische en medische zorg laat het kinderdagverblijf zich ondersteunen door de gespecialiseerde hulp van het kind. 

“In de voorbije jaren heb ik, als kinderkiné, al tientallen patiëntjes in behandeling gehad die hier bij de Hummeltjes opgevangen worden. Ik was en ben altijd zeer welkom om hier op huisbezoek met hen te komen oefenen. Steeds word ik heel vriendelijk en enthousiast ontvangen. Ik kan hier als kinesist terecht op variërende uren en er is veel ruimte en materiaal voorhanden voor de therapie. De ‘tantekes’ zijn oprecht geïnteresseerd, vragen tips en zijn gemotiveerd om ‘hun’ kindjes met motorische moeilijkheden zo goed mogelijk op te vangen en waar mogelijk te stimuleren. Kortom, het is heel erg fijn om hier op huisbezoek te komen en te weten dat mijn patiëntjes hier zo goed worden opgevangen!” – Maren De Dobbeleer – kinderkinesist. 

 

Het kinderdagverblijf creëert zo een realistisch beeld van de maatschappij. Hierin kan iedereen opgroeien zoals men is: een verschil maakt bij ons geen verschil.
En pas wanneer iedereen erbij hoort, maak je hét verschil!

 


In kinderdagverblijf de Hummeltjes te Hasselt hebben wij een aantal plaatsen voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Zie ook opvangaanvraag en voorrangsregels. 


Voor meer informatie: 
contact inclusie-coördinator
Greet Vandevenne
g.vandevenne.kdo@hummeltjes.be
011/26 00 61 

Onze andere locaties hebben een open bril naar inclusie. Contacteer de coördinator om de mogelijkheden te bespreken.